субота, 25 жовтня 2014 р.

Інструкція "Як писати відгук на виступ артистів філармонії"

Інструкція

1. В основі відгуку лежать ваші власні враження. Відгук завжди суб’єктивний, індивідуальний. Будьте максимально чесні. Разом з тим постарайтеся бути гранично ввічливим — навіть якщо декорації здалися вам убогими, а виступ артистів — сумним й нещирим, повідомте про це коректно, не намагаючись образити. Найвищий ступінь і визначення на кшталт «чудовий», «дивовижний», велика кількість знаків оклику також не прикрасять відгук, а змусять запідозрити вас в перебільшенні. Ваша думка має бути обгрунтованою — голослівні твердження, що виступ поганий або добрий, нічого про нього не скажуть.
2. Не існує чіткого плану побудови відгуку, але можна виділити кілька ключових моментів. Прокоментуйте виступи артистів, відзначте, що вас вразило, знайшло відгук у душі, а що, навпаки, не викликало ніяких емоцій.
3. Опишіть власний настрій: яким вів було під час перегляду, наскільки змінилося до кінця виступу. Можливо, ви уже чули раніше пісні, що звучали на концерті, у виконанні інших артистів.

4. Уявіть, що інша людина саме на підставі вашого відгуку буде приймати рішення, переглянути їй цей виступ чи ні. Нехай той, хто його прочитає, перейметься атмосферою в залі, почуттями глядачів, захоче побачити те ж, що і ви, або вирішить не витрачати часу дарма.

Немає коментарів:

Дописати коментар